De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag ook hun vierde wedstrijd op het WK-kwalificatietoernooi in Azerbeidzjan gewonnen. Oekraïne werd met 3-1 verslagen.

De setstanden waren 30-28, 18-25, 25-13 en 27-25. In de eerste drie wedstrijden was Oranje al te sterk voor Denemarken, Noorwegen en Israël.

Zaterdag speelt de ploeg van bondscoach Jamie Morrison de laatste wedstrijd tegen gastland Azerbeidzjan, dat eveneens nog ongeslagen is.

Inzet van dat duel is rechtstreekse kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Japan. De verliezer krijgt als nummer twee van het kwalificatietoernooi eind augustus een herkansing.

Moeizaam

Eenvoudig ging het vrijdag niet tegen Oekraïne. De eerste set werd moeizaam gewonnen en de tweede ging verloren. Ook de vierde set was spannend, want Oekraïne kreeg zelfs twee kansen om een beslissende set af te dwingen.

Uiteindelijk moesten de Oost-Europeanen zich toch gewonnen geven op het eerste wedstrijdpunt van Oranje.

Morrison werd in februari aangesteld als opvolger van Giovanni Guidetti, die met Oranje vierde werd op de Spelen van Rio. De Amerikaan heeft geen ervaring als hoofdcoach.