Li Jie heeft vrijdag in de achtste finales van de WK tafeltennis in Düsseldorf niet kunnen stunten.

De 33-jarige Nederlandse moest haar meerdere erkennen in olympisch kampioene Ding Ning uit China, de nummer één van de wereld.

Li Jie verloor in vier games van de meervoudig wereldkampioene, die vrijdag op haar 27e verjaardag in Duitsland geen game cadeau gaf: 11-9, 11-6, 11-6 en 11-9.

De technische staf van Oranje was na afloop niet helemaal tevreden over de arbitrage. Bij een voorsprong van 7-5 in de eerste game werd de service van Li Jie afgekeurd. Haar volgende opslag verdween in het net. "Het was erg jammer dat de scheidsrechter de service afkeurde'', oordeelde Li Jiao.

"Volgens hem ging haar arm niet snel genoeg opzij. Hij zal niet snel een service afkeuren van Ding Ning, maar wel van Jie. Ik ben bij de tweede keer nog heel boos geworden en daarna heeft de scheidsrechter in ieder geval geen service meer afgekeurd. Maar het heeft niet geholpen."

Prestatie

Met de uitschakeling van Li Jie, 21e op de wereldranglijst, is de rol van Nederland bij de WK uitgespeeld. Met het bereiken van de laatste zestien evenaarde ze haar beste prestatie op het WK.

"Jie heeft een mooie prestatie geleverd. Jammer dat zij al bij de laatste 16 tegen de nummer 1 moest. Zij was eigenlijk zeker goed genoeg voor de kwartfinale'', liet bondscoach Elena Timina weten.