Volleybal

Volleybalsters verslaan ook Noorwegen overtuigend in WK-kwalificatie

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben de goede start aan de WK-kwalficatie woensdag een vervolg gegeven. De equipe van de nieuwe bondscoach Jamie Morrison won in Baku met 3-0 (25-11, 25-14 en 25-13) van Noorwegen.

Nederland had een gemakkelijke middag tegen Noorwegen, de nummer 36 van de Europese ranglijst. Oranje werd afgelopen zomer vierde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Laura Dijkema, Maret Balkestein-Grothues, Anne Buijs, Celeste Plak, Yvon Beliën, Nicole Koolhaas en Debby Pilon-Stam kregen aan het begin van de wedsrijd speeltijd.

Morrison kon vanwege het niveauverschil veel doorwisselen, waardoor ook Kirsten Knip, Femke Stoltenborg, Myrthe Schoot, Lonneke Sloëtjes, Marrit Jasper en Tessa Polder binnen de lijnen kwamen. Robin de Kruijf kwam als enige niet in actie.

WK-kwalificatie

Dinsdag begon Oranje het WK-kwalificatietoernooi in Azerbeidzjan met een 3-0 overwinning op Denemarken.

Er staan voor Nederland nog duels met Israël, Oekraïne en het gastland op het programma. De winnaar van de poule plaatst zich voor het WK van volgend jaar in Japan, de nummer twee krijgt eind augustus een herkansing.

Donderdag speelt Oranje tegen Israël.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie