Golflegende Jack Nicklaus zegt dat Tiger Woods "alle hulp die we hem kunnen bieden" nodig heeft nadat hij maandag werd gearresteerd vanwege rijden onder invloed.

"Tiger is een vriend, hij heeft grote verdiensten voor de golfsport en ik denk dat hij al onze hulp nodig heeft. We wensen hem het allerbeste", aldus de 77-jarige Nicklaus, recordhouder met achttien majortitels, dinsdag aan de vooravond van zijn eigen Memorial Tournament

Nicklaus zei dat dat hij meeleeft met de voormalig nummer één van de wereld, die tot dusver veertien Majors won. 

"Ik heb altijd gedacht dat Tiger de man was die mijn record ging breken, maar hoe het nu verder gaat weet ik ook niet." 

Medicijnen

De 41-jarige Woods werd maandag in de vroege ochtend aangehouden in Florida. Hij zat slapend achter het stuurvan een stilstaande auto, waarvan de motor nog draaide. 

De golfer, die een verwarde indruk maakte, verklaarde dat medicijnen zijn vreemde rijgedrag hadden veroorzaakt. Hij had geen alcohol gebruikt.

"Ik zie de ernst van wat ik gedaan heb in en neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn acties. Ik wil dat iedereen weet dat er geen alcohol in het spel was. Ik besefte niet dat de combinatie van medicijnen zo veel invloed op me zou hebben", zei Woods, die de laatste jaren geplaagd wordt door rugblessures.