Tiger Woods moest maandag door de politie wakker gemaakt worden toen hij door de politie slapend in zijn auto werd aangetroffen. Een blaastest wees echter uit dat de Amerikaanse golfer geen alcohol gedronken had.

De 41-jarige Woods werd maandagochtend in de vroege uurtjes van de weg geplukt in de buurt van zijn woonplaats Jupiter Island (Florida), meldde de lokale politie van Palm Beach County.

Uit het politierapport blijkt dat Woods enkele uren in de cel werd gezet op verdenking van rijden onder invloed, maar uit een blaastest blijkt dat de voormalige nummer één van de wereld geen druppel alcohol genuttigd had.

Desondanks viel de veertienvoudig majorwinnaar in slaap achter het stuur, terwijl de motor nog aan stond en het rechterknipperlicht nog brandde. Bovendien zou hij niet meer geweten hebben waar hij was, zijn verhaal meerdere keren aangepast hebben en niet geslaagd zijn voor een motorische test waarbij hij zijn neus moest aanraken.

Tiger Woods nacht in de cel voor rijden onder invloed
37
Tiger Woods nacht in de cel voor rijden onder invloed

Medicijnen

In een verklaring wijt Woods zijn "extreem trage en onduidelijke" manier van praten aan een "onverwachte reactie" op voorgeschreven medicijnen.

"Ik zie de ernst van wat ik gedaan heb in en neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn acties. Ik wil dat iedereen weet dat er geen alcohol in het spel was. Ik besefte niet dat de combinatie van medicijnen zo veel invloed op me zou hebben", aldus Woods, die de laatste jaren geplaagd wordt door rugblessures.