Tiger Woods heeft maandag enkele uren in de cel door moeten brengen. De Amerikaanse topgolfer is betrapt op rijden onder invloed.

De 41-jarige Woods werd maandag in de vroege uurtjes van de weg geplukt. Dat gebeurde in de buurt van zijn woonplaats Jupiter (Florida), meldt de lokale politie van Palm Beach County.

Hij werd vervolgens aangehouden en in de cel gezet. Daar bracht hij enkele uren door, voor hij rond 11.00 uur 's ochtends weer naar huis mocht. Het is niet bekend of de golfer drugs of drank op had.

Tiger Woods nacht in de cel voor rijden onder invloed
37
Tiger Woods nacht in de cel voor rijden onder invloed

Medicijnen

In een reactie claimt Woods zelf dat er geen alcohol in het spel was. Zijn vreemde rijgedrag zou veroorzaakt zijn door een onverwachte reactie op medicijnen die door zijn arts waren voorgeschreven.

Hij biedt zijn excuses aan aan fans, familie en vrienden. ''Ik had niet door dat de mix van medicatie zo'n sterk effect had."

De organisatie van de PGA Tour wilde geen commentaar geven op het nieuws.

In 2009 kwam Woods ook negatief in het nieuws, nadat hij met zijn SUV tegen een boom en een brandkraan was gereden. Kort daarna scheidde hij van zijn Zweedse vrouw Elin Nordegren.

Operatie

De voormalig nummer één van de wereld komt vanwege een operatie aan zijn rug voorlopig niet in actie op de golfbaan. Hij kampt al enkele jaren met problemen aan zijn wervels.

Eind vorige maand ging hij voor de vierde keer in zijn loopbaan onder het mes. De verwachting is dat Woods pas over een paar maanden zijn rentree kan maken.

De Amerikaan won in zijn loopbaan liefst veertien keer een major en was 79 keer de beste bij een toernooi op de PGA Tour. Zijn laatste grote zege dateert uit 2013.