Racetalent Nyck de Vries heeft zaterdag voor het eerst een race in de Formule 2 gewonnen, de klasse waarin hij dit jaar debuteert. De Nederlander was de beste in Monaco.

De 22-jarige De Vries, die deel uitmaakt van het talentenprogramma van McLaren, boekte zijn overwinning namens het team van Rapax. Teamgenoot Johnny Cecotto werd tweede.

Tijdens de eerste in Monaco op vrijdag werd De Vries nog zevende. In de strijd om het kampioenschap bezet de jonge Nederlander met 27 punten de tiende van in totaal negentien plaatsen.

In de straten van Monte Carlo wordt zondag om 14.00 uur nog de Formule 1-race gehouden, waarbij Max Verstappen achter Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel en Valtteri Bottas als vierde start.

GP3

De Vries maakte in maart, vlak voor de start van het nieuwe raceseizoen, de overstap van de GP3 naar de Formule 2. In de GP3, waar hij reed voor ART Grand Prix, won hij twee races.

Hij was in de klasse onder de Formule 2 de beste in Italië en Abu Dhabi en sloot het seizoen af op de zesde plaats in de strijd om het kampioenschap.

Pas iets meer dan een jaar geleden verruilde de Nederlander de Formule Renault 3.5 voor de GP3.