Het zeilduo Afrodite Zegers/Anneloes van Veen heeft vrijdag tijdens de Delta Lloyd Regatta in Medemblik zilver veroverd in de gemengde 470-klasse.

De Europese kampioenen moesten de eindzege aan de Russen Pavel Sozikin en Denis Gribanov laten. Daardoor laat de vijfde triomf van dit seizoen, na Miami, Palma, Hyères en Marseille, nog even op zich wachten.

Het olympische koppel begon aan de medalrace met vier punten achterstand op Sozikin en Gribanov. De Nederlanders moesten dus in elk geval voor de klassementsleiders eindigen om nog kans te maken op de eindzege.

Dat lukte niet, want de Russen wonnen de slotrace. Zegers en Van Veen finishten als derde, maar hielden wel hun tweede plaats in het eindklassement vast.

Bouwmeester

Olympisch kampioene Marit Bouwmeester steeg in het klassement van de Laser Radial naar de tweede plek dankzij twee overwinningen. Aan de leiding gaat de Japanse Manami Doi. Het gat met Bouwmeester is liefst achttien punten.

Tweevoudig olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe strijden zaterdag bij de windsurfers eveneens om de medailles.