Basketbal

Golden State Warriors bereikt voor derde jaar op rij NBA-finale

Golden State Warriors heeft voor het derde jaar op rij de finale bereikt van de NBA. De ploeg uit Oakland won maandagavond (plaatselijke tijd) in San Antonio ook het vierde duel in de halve finales van de play-offs van San Antonio Spurs: 129-115.

De stand in de best-of-sevenserie kwam daarmee op een beslissende 4-0 voor de Warriors.

Tegenstander in de finale is de winnaar van de andere halve finale, waarin titelverdediger Cleveland Cavaliers de best-of-seven met 2-1 leidt tegen Boston Celtics.

Golden State Warriors is met een opmerkelijke zegereeks bezig in de play-offs. De ploeg won tot nog toe twaalf keer en is daarmee ongeslagen kampioen in de play-offs van de Western Conference.

De laatste twee finales in de NBA gingen tussen de Cavaliers en de Warriors. In 2015 was Golden State winnaar, vorig jaar Cleveland.

Ginobili

Hoewel de Spurs wedstrijd vier in de eigen AT&T Center speelden, had de thuisploeg weinig in te brengen tegen Golden State. De ploeg miste ook nogal wat belangrijke spelers, zoals Kawhi Leonard, Tony Parker en David Lee.

Manu Ginobili kreeg daardoor een plek in de basis, maar de 39-jarige Argentijn kon het tij niet keren. Hij kreeg wel luid applaus van het publiek in zijn mogelijk laatste NBA-wedstrijd.

Bij Golden State waren Stephen Curry en Kevin Durant de uitblinkers. Curry maakte 36 punten, Durant droeg 29 punten bij aan de productie en noteerde ook nog eens 12 rebounds.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie