Vechtsport

UFC legt McGregor vast voor gevecht met Mayweather

Conor McGregor heeft een contract getekend om tegen Floyd Mayweather te vechten. Als de UFC ook een overeenkomst weet te sluiten met de Amerikaanse bokser, dan staat niets een titanenstrijd tussen het duo meer in de weg.

UFC-voorzitter Dana White meldde woensdagavond dat de bond een contract heeft afgesloten met McGregor.

"Het McGregor-gedeelte is rond. Als we erin slagen om een deal te maken met Mayweather, dan gaat het gevecht daadwerkelijk plaatsvinden", aldus White.

De Ierse MMA-vechter McGregor bevestigt in een verklaring de overeenkomst. "Het eerste en meest belangrijke deel van het historische contract is officieel getekend. Felicitaties aan alle betrokken partijen."

McGregor (28) daagde Mayweather (40) eind vorig jaar uit voor een gevecht, nadat de gestopte bokser weigerde vergeleken te worden met de MMA-kampioen.

Olifant

"Vergelijk hem nooit met mij, dat is respectloos", zei Mayweather destijds. Ik ben een olifant. Olifanten vechten niet met mieren. Olifanten zijn zo groot, ze zien mieren niet eens."

Sindsdien wordt er gespeculeerd over een gevecht tussen de twee, waarmee minimaal 100 miljoen dollar gemoeid zou zijn. Mayweather ging in 2015 na zijn 49e zege in evenveel partijen met pensioen.

Tip de redactie