Basketbal

Warriors dankzij tweede zege op Spurs hard op weg naar NBA-finale

Golden State Warriors heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ook de tweede wedstrijd in de finale van de Western Conference van de NBA gewonnen van San Antonio Spurs. De Warriors gaven de Spurs een pak slaag: 136-100.

Wedstrijd drie in de best-of-sevenserie is zaterdag. De kampioen van de Western Conference speelt om de NBA-titel tegen de kampioen uit de Eastern Conference.

San Antonio Spurs voelde het gemis van Kawhi Leonard, de sterspeler die aan de kant bleef vanwege een enkelblessure. De ploeg liet zich compleet overrompelen door Golden State, dat na een dik kwartier spelen al een gat van 25 punten had geslagen.

Stephen Curry was de topscorer bij de Warriors met 29 punten, Kevin Durant (16 punten) en Draymond Green (13 punten, 9 rebounds) waren ook belangrijk. Jonathon Simmons maakte de meeste punten voor de Spurs: 22.

"Ik heb niet het gevoel dat mijn spelers erin geloofden", baalde Spurs-coach Gregg Popovich, die nog niet kon zeggen of Leonard zaterdag wel kan spelen. "De spelers begonnen het duel zonder geloof en dat is zeer teleurstellend."

De finale in de Eastern Confernce gaat tussen Boston Celtics en Cleveland Cavaliers. Zij hebben woensdag hun eerste confrontatie. De Cavaliers, regerend kampioen van de NBA, beginnen met een thuiswedstrijd.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie