Basketbal

Boston Celtics plaatst zich voor finale Eastern Conference

Boston Celtics is er in geslaagd de eindstrijd van de Eastern Conference in de NBA te bereiken. De recordkampioen rekende maandag (plaatselijke tijd) in de zevende en beslissende wedstrijd af met de Washington Wizards: 115-105. 

In de conferencefinale is Cleveland Cavaliers, met sterspeler LeBron James, de opponent. Woensdag is de eerste ontmoeting tussen de twee topteams.

Isaiah Thomas was niet voor het eerst dit seizoen uitblinker bij de Celtics. Hij kwam tot 29 punten en werd daarmee topscorer.

Ook de Canadees Kelly Olynyk had met 26 punten een belangrijk aandeel in de overwinning. Bradley Beal was met 38 punten topscorer bij de Wizards.


Titelverdediger

Scott Brooks, coach van de Washington Wizards, was na afloop lovend over de opponent. "Complimenten aan de Boston Celtics. In het derde kwart leken alle ballen binnen te vallen. Zij deden ons daarmee pijn."

Met Cleveland Cavaliers treffen de Celtics nu de titelverdediger, die dit jaar in de play-offs nog ongeslagen is. Coach Brad Stevens van Boston legde de druk alvast bij Cleveland. "Zij zijn nog sterker dan vorig jaar."

In de finale van de Western Conference nemen Golden State Warriors en San Antonio Spurs het tegen elkaar op. Golden State won zondag de eerste wedstrijd in de best-of-sevenserie.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie