Hockey

Videoscheidsrechter voor het eerst ingezet bij hockeyfinale play-offs

Bij de finale van de play-offs in de hoofdklasse van het hockey wordt dit seizoen voor het eerst gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter. Dat meldt hockeybond KNHB maandag.

"De KNHB wil graag, net als in het internationale hockey, gebruik maken van videoscheidsrechters tijdens de play-offs", aldus Leon Rutten, hoofd competitie en arbitrage bij de hockeybond.

"Omdat de finales in series op verschillende locaties worden gespeeld en door verschillende mediapartijen worden uitgezonden, was het voor de KNHB niet eerder mogelijk dit te doen."

Met de NOS en Ziggo Sport is zorgvuldig bekeken of er op verschillende speellocaties dezelfde camera-inzet mogelijk is, zegt Rutten.

"Daarover zijn goede afspraken gemaakt, waardoor we nu kunnen garanderen dat alle finalewedstrijden bij de vrouwen en mannen op dezelfde manier worden geregistreerd. Daardoor is een videoscheidsrechter nu wel mogelijk.''

Bij de mannen nemen woensdag HC Rotterdam en SV Kampong het in de eerste finalewedstrijd tegen elkaar op. Bij de vrouwen zijn de halve finales nog niet beslist.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie