Basketbal

Wizards dwingen beslissingsduel af in play-offs NBA

John Wall was in de nacht van vrijdag op zaterdag weer eens belangrijk voor Washington Wizards. De point guard besliste in de slotseconden het zesde duel in de halve finale van de Eastern Conference met Boston Celtics: 92-91.

Met nog iets meer dan drie seconden te gaan, schoot de sterspeler van Washington de beslissende driepunter raak. Daarmee hielp hij zijn ploeg aan een nipte zege op Boston.

De stand in de best-of-seven tussen beide ploegen is nu 3-3. De beslissende wedstrijd is maandag in Massachutsetts. De winnaar plaatst zich voor de finale van de Eastern Conference en treft daarin Cleveland Cavaliers, de ploeg van LeBron James en de regerend kampioen van de NBA.

Wall maakte in totaal 26 punten voor de Wizards. Ook gaf hij nog acht assists. Ploeggenoot Bradley Beal werd met 33 punten de topscorer aan de kant van Washington.

Bij de Celtics waren Isaiah Thomas en Avery Bradley op dreef. Zij noteerden beiden 27 punten.  

Enerverend

Het duel kreeg een enerverend slot, waarin aanvankelijk de Celtics de overhand hadden. Dankzij vijf punten op rij van Thomas liep Boston uit naar 87-82.

Beal en Wall trokken de stand gelijk. Al Horford zette de Celtics op 91-89 met nog zeven seconden op de klok en de wedstrijd leek beslist. Dankzij een driepunter van Wall trok Washington toch nog aan het langste eind.

Lees meer over:
Tip de redactie