Basketbal

Golden State Warriors met overmacht naar Conference-finale NBA

Golden State Warriors heeft maandagavond (lokale tijd) dankzij de achtste overwinning op rij de finale van de Western Conference in de NBA bereikt. 

Stephen Curry en zijn teamgenoten zetten in de tweede ronde Utah Jazz met 4-0 opzij, nadat de 'Warriors' de eerste best-of-sevenserie tegen Portland Trail Blazers ook al zonder verlies hadden afgesloten (4-0).

De vierde wedstrijd tegen Utah werd in Salt Lake City overtuigend gewonnen: 121-95. Curry was met dertig punten de beste schutter, Draymond Green tekende voor een triple-double (zeventien punten, tien rebounds, elf assists).

In de eindstrijd van de Western Conference treffen de 'Warriors' Houston Rockets of San Antonio Spurs. De stand in de best-of-sevenserie tussen die twee teams is 2-2.

Eastern Conference

In de Eastern Conference plaatste Cleveland Cavaliers zich zondag al voor de eindstrijd door de stand op 4-0 te brengen in de halve finale tegen Toronto Raptors.

Het team van LeBron James neemt het in die finale op tegen Boston Celtics of Washington Wizards. De stand is daar in evenwicht (2-2).

Uiteindelijk strijdt de winnaar van de Eastern Conference met de winnaar van de Western Conference om de titel in de NBA. Vorig jaar werd Cleveland kampioen. De 'Cavs' rekenden destijds in de finale af met de Warriors.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie