Windsurfen

Degelijk begin voor Van Rijsselberghe en Badloe op EK windsurfen

Dorian van Rijsselberghe bezet de vierde plaats na de eerste dag van het EK in de RS:X voor de kust van Marseille. Kiran Badloe staat na de eerste races zesde.

Olympisch kampioen Van Rijsselberghe maakte maandag in het Franse water zijn rentree op de wedstrijdplank. De geboren Texelaar zeilt zijn eerste races sinds zijn gouden triomftocht op het olympisch water van Rio vorig jaar augustus.

De 28-jarige Van Rijsselberghe finishte in een straffe wind als zesde, derde en tweede in de races. Badloe kwam als vierde, derde en zesde over de meet. De Fransman Louis Giard en de Israëliër Nimrod Mashiah gaan vooralsnog aan de leiding.

Van Rijsselberghe kan tevreden zijn. Hij begon het toernooi immers zonder al te veel verwachtingen, zei zijn coach Aaron McIntosh in aanloop naar het toernooi.

"Het is negen maanden na de Olympische Spelen. Dorian heeft woensdag voor het eerst weer op zijn surfplank gestaan. Hij is ongetraind", aldus de 45-jarige Nieuw-Zeelander.

Het EK vindt plaats van maandag 8 tot en met zaterdag 13 mei. Van Rijsselberghe wil toewerken naar het WK in september in Tokyo, dat wordt gehouden op het olympische water.

De Geus

Bij de vrouwen zeilde Lilian de Geus naar de derde plaats in het tussenklassement. Ze finishte als tweede, vierde en negende in de races.

Het succesvolle koppel Afrodite Zegers en Anneloes van Veen kwam op de eerste dag van het EK 470 voor de kust van Monaco moeizaam op gang.

De Nederlandse zeilsters, die dit jaar al goud wonnen in de aansprekende regatta's van achtereenvolgens Hyères, Palma de Mallorca en Miami, noteerden de negende en de elfde plaats in de races. Voorlopig is dat de tiende plaats in de tussenstand.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie