Basketbal

LeBron James leidt Cleveland Cavaliers naar Conference-finale NBA

Titelverdediger Cleveland Cavaliers heeft met groot machtsvertoon de Eastern Conference-finale bereikt. Onder aanvoering van LeBron James beslisten de 'Cavs' zondag de best-of-sevenserie tegen Toronto Raptors, in de tweede ronde van de play-offs. 

Cleveland Cavaliers won op Canadese bodem met 109-102, waardoor de stand in de serie op 4-0 kwam.

James was zondag goed voor 35 punten en pakte daarnaast negen rebounds. In het eerste kwart nam de ploeg uit Toronto een voorsprong van tien punten, maar halverwege het tweede kwart had Cleveland die achterstand al omgebogen in een voorsprong.

De Cavaliers zijn nog altijd ongeslagen in de play-offs. In de eerste ronde was het team ook al met 4-0 te sterk voor Indiana Pacers.

In de eindstrijd van de Eastern Conference treffen James en zijn teamgenoten Boston Celtics of Washington  Wizards. Na vier wedstrijden is de stand daar in evenwicht (2-2). De Wizards trokken de stand gelijk door zondag voor eigen publiek met 121-102 te winnen.

Westen

In de Western Conference boekte Houston Rockets een 125-104 zege op San Antonio Spurs. Daardoor komt de stand in die serie ook op 2-2.

Rockets-speler Nene Hilario liep al in de eerste minuut een liesblessure op, waardoor de Braziliaan voorlopig niet in actie kan komen.

Lees meer over:
Tip de redactie