Bo Bendsneyder heeft zondag bij de Grand Prix van Spanje zijn eerste punten van dit seizoen gepakt in de Moto3. De 18-jarige Rotterdammer finishte in Jerez als elfde. Dani Pedrosa zegevierde in de MotoGP.

Bendsneyder was in de Moto3 als 24e gestart na zijn teleurstellende kwalificatie van zaterdag, maar werkte zich knap omhoog en hield uiteindelijk vijf punten over aan zijn race.

De zege in Spanje ging naar Aron Canet. De 17-jarige Spanjaard won nog niet eerder een race in de Moto3. Romano Fenati uit Italië eindigde als tweede, voor de Spanjaard Joan Mir.

Mir behoudt de leiding in de WK-stand met 74 punten na vier races. Fenati is tweede met 65 punten, gevolgd door Jorge Martin (59). Bendsneyder staat nu 22e. 

In de eerste drie races van het seizoen pakte de Nederlander geen punten. In Qatar en Argentinië eindigde hij buiten de top twintig en vorige week in het Amerikaanse Austin viel Bendsneyder al in de tweede ronde uit. 

De vijfde race van het seizoen is over twee weken in Le Mans in Frankrijk.

MotoGP

Pedrosa schreef de MotoGP-race op zijn naam. De Spanjaard, vertrokken van pole position, hield op eigen grond regerend wereldkampioen Marc Marquez en Jorge Lorenzo achter zich.

Klassementsleider Valentino Rossi eindigde slechts als tiende. De Italiaan van Yamaha ziet zijn Spaanse teamgenoot Maverick Viñales (zesde) tot op twee punten naderen. Marquez staat derde in de WK-stand.

In de Moto2 zegevierde Alex Marquez. Voor de jongere broer van Marc Marquez is het zijn eerste overwinning. De Italiaan Francesco Bagnaia werd tweede, de Portugees Miguel Oliveira derde.

De Italiaan Franco Morbidelli is met 75 punten klassementsleider. De Zwitser Thomas Lüthi staat tweede met elf punten minder. Oliveira heeft 59 punten, Márquez 49.

Pedrosa wint GP Spanje
Pedrosa wint GP Spanje