De Roemeense Fed Cup-captain Ilie Nastase is niet welkom bij Roland Garros. De oud-prof krijgt geen accreditatie omdat hij vanwege wangedrag is geschorst door de ITF.

De 70-jarige Nastase kreeg eerder deze week ook al te horen dat de organisatie van Wimbledon geen prijs stelt op zijn aanwezigheid. De tweevoudig finalist op het Engelse gras krijgt geen uitnodiging om het toernooi vanuit de koninklijke loge te bekijken en wordt mogelijk zelfs helemaal geweigerd.

De Franse tennisbond, organisator van Roland Garros, gaat nu zelfs een stap verder door de winnaar van 1973 al bij voorbaat geen accreditatie te verstrekken. Het Grand Slam-toernooi begint op 22 mei.

Nastase hield als coach van het Roemeense Fed Cup-team twee weken geleden tijdens het duel met Groot-Brittannië een tirade richting onder meer de Britse speelster Johanna Konta, die in tranen uitbarstte.

Ook maakte hij racistische opmerkingen over de zwangerschap van Serena Williams. Hij bood zijn excuses aan, maar is voorlopig geschorst door de internationale tennisfederatie ITF, die de zaak in onderzoek heeft.