LeBron James is in de nacht van woensdag op donderdag naar de tweede plaats gestegen op de topscorerslijst aller tijden van de play-offs in de NBA.

De sterspeler van Cleveland Cavaliers was in de thuiswedstrijd tegen Toronto Raptors goed voor 39 punten en passeerde daardoor Kareem Abdul-Jabbar, die op 5762 punten eindigde.

James moet met een totaal van 5777 alleen legende Michael Jordan (5987) nog voor zich dulden. "Hier ben ik heel trots op", liet James weten. "Als kind was het altijd voor mij al een droom om in de NBA echt iets te betekenen."

Mede door de grote inbreng van de 32-jarige Amerikaan wonnen de Cavaliers met 125-103 van de Raptors. Daarmee kwam de stand in de tweede ronde van de play-offs in de Eastern Conference op 2-0.

Het derde duel in de best-of-seven serie is vrijdag in Toronto.

San Antonio Spurs

In de Western Conference trok San Antonio Spurs de stand gelijk tegen Houston Rockets (1-1). De ploeg uit Texas won met 121-96 in het AT&T Center, maar verloor wel Tony Parker.

De 34-jarige routinier, die vier keer de NBA-titel won, raakte ogenschijnlijk zwaar geblesseerd aan zijn linkerbeen door een verkeerde landing na een doelpoging. Hij werd per brancard naar de catacomben gebracht. Donderdag ondergaat Parker nader onderzoek in het ziekenhuis. "Het ziet er niet goed uit", sprak coach Gregg Popovich bezorgd.

Kawhi Leonard blonk namens de Spurs tegen de Rockets uit met 34 punten, 8 assists en 7 rebounds. Het derde duel is vrijdag in Houston.