Wladimir Klitschko heeft na zijn dramatische nederlaag zaterdag op Wembley in een boksklassieker tegen Anthony Joshua geen duidelijkheid willen geven over zijn toekomst.

De 41-jarige Klitschko incasseerde zijn tweede nederlaag op rij en de vijfde uit zijn lange en rijke carrière. "Geef me een paar dagen of weken om na te denken'', zei de Oekraïner vanuit de ring in het midden van het beroemde stadion, dat vol zat met 90.000 toeschouwers.

Klitschko leek de overhand te hebben in het gevecht om de wereldtitel bij de zwaargewichten, maar raakte het initiatief volledig kwijt in de elfde ronde. Klitschko werd tot twee keer toe tegen de grond geslagen door de ontketende Joshua, waarna de scheidsrechter de partij beëindigde.

"De beste man heeft vanavond gewonnen", zei Klitschko, nadat hij door Joshua was geroemd als "een rolmodel binnen en buiten de ring".

Klitschko spreekt ondanks nederlaag van 'geweldige avond'
58
Klitschko spreekt ondanks nederlaag van 'geweldige avond'

Fury

Een zogeheten 'rematch' tussen Klitschko en Joshua was al opgenomen in het contract, maar de ervaren Oekraïner weet nog niet of hij doorgaat met boksen.

De 27-jarige Engelsman riep ondertussen landgenoot Tyson Fury op samen de ring in te gaan. "Fury, waar ben je?'', schreeuwde de ongeslagen wereldkampioen. Fury onttroonde Klitschko eind 2015 als wereldkampioen bij de zwaargewichten.