Maria Sharapova heeft woensdag haar rentree op de WTA Tour opgeluisterd met een overwinning. De 30-jarige Russin was in de eerste ronde van het graveltoernooi in Stuttgart te sterk voor Roberta Vinci: 7-5 en 6-3. 

Sharapova kwam voor het eerst weer in actie na een dopingschorsing van vijftien maanden. De voormalige nummer een van de wereld, die nu geen ranking heeft, kreeg een wildcard van de organisatie. 

De internationale tennisfederatie ITF bestrafte Sharapova in juni vorig jaar wegens een positieve test op het verboden middel meldonium tijdens de Australian Open. Haar schorsing liep in de nacht van dinsdag op woensdag af, waardoor ze net op tijd speelgerechtigd was voor het toernooi in Stuttgart.

Sharapova had een uur en 43 minuten nodig om Vinci, de nummer 36 van de wereld en verliezend US Open-finaliste van 2015, te verslaan. De vijfvoudig Grand Slam-winnares brak haar Italiaanse opponente in de eerste set op 5-5, waardoor ze die nipt naar zich toe trok.

Sharapova schreeuwt het uit na eerste overwinning na terugkeer
Sharapova schreeuwt het uit na eerste overwinning na terugkeer

Comfortabel

In de tweede set bezorgde Sharapova zichzelf een comfortabele voorsprong met een break, waarna ze de wedstrijd overtuigend besliste met een love game op de service van Vinci: 6-3. Ze sloeg in totaal elf aces en 39 winners.

Op 15 mei wordt bekend of Sharapova ook een wildcard ontvangt voor Roland Garros, het Grand Slam-toernooi dat ze twee keer won (2012 en 2014). Ze doet sowieso mee aan de toernooien in Madrid en Rome.

Sharapova wint bij rentree op tennisbaan