Golden State Warriors heeft het play-offduel met Portland Trail Blazers maandagavond in zijn voordeel beslist. Dankzij een 128-103 zege kwam de stand op 4-0 voor de NBA-kampioen van 2015.

Stephen Curry was ook maandag weer de uitblinker aan de kant van de Warriors. Hij was goed voor 37 punten en acht assists. Bij de Trail Blazers werd Damian Lillard met 34 punten topscorer.

Kevin Durant maakte zijn rentree bij de Warriors nadat hij de vorige twee wedstrijden had gemist met een kuitblessure. De forward kwam in 20 minuten tot 10 punten.

Golden State moest het maandag doen zonder hoofdcoach Steve Kerr. De oud-speler van de Chicago Bulls heeft al anderhalf jaar last van complicaties na een rugoperatie. Het is onzeker of Kerr deze play-offs zijn functie nog kan uitoefenen.

Assistent Mike Brown, oud-coach van de Cleveland Cavaliers en de Los Angeles Lakers, neemt voorlopig de taken van Kerr over.

In de volgende ronde van de play-offs in de Western Conference speelt Golden State tegen de winnaar van het duel tussen Los Angeles Clippers en Utah Jazz. Bij die ontmoeting staat het na vier duels 2-2.

Eestern Conference

Toronto Raptors boekte in de play-offs van de Eastern Conference een 118-93 zege op de Milwaukee Bucks. Daarmee brengt de Canadese ploeg de stand op 3-2 in de best-of-sevenserie.

Bij het duel tussen Atlanta Hawks en Washington Wizards staat het na maandag 2-2. Atlanta won de vierde wedstrijd in eigen huis met 111-101.