Het Nederlandse mannenteam is er zondag door een fout bij de laatste wissel niet in geslaagd een medaille te veroveren op de 4x100 meter van de World Relays op de Bahama's, de officieuze wereldtitelstrijd voor estafetteteams. 

Giovanni Codrington, Churandy Martina, Solomon Bockarie en Hensley Paulina kwamen door de fout niet over de finish en liepen ook directe plaatsing voor de WK atletiek komende zomer in Londen mis.

Na drie lopers lag Nederland nog op de derde plek, maar vervolgens ging de wissel tussen Solomon Bockarie en Hensley Paulina verkeerd. China profiteerde en pakte brons in 39,22. Het goud ging naar de Verenigde Staten (38,43) en Barbados werd tweede (39,18).

Topfavoriet Jamaica, dat aantrad zonder Usain Bolt, ontbrak in de finale na diskwalificatie in de series. Nederland was niet het enige team dat verkeerde wisselde. Ook de Canadezen lieten het stokje vallen en bij Groot-Brittannië vertrok bij de laatste wissel de atleet te vroeg.

In de series liep Nederland met 38,71 nog de derde tijd van alle landen.

Derde editie

World Relays op de Bahama's is de derde editie van de wereldtitelstrijd voor estafetteteams. In totaal doen er 42 landen mee.

Het programma van de WK kent vier estafettedisciplines: 4x100 meter, 4x200 meter, 4x400 meter en 4x800 meter voor zowel mannen als vrouwen. Een mixed 4x400 sluit de WK af.