Russell Westbrook had in de nacht van vrijdag op zaterdag weer een belangrijk aandeel in een zege van Oklahoma City Thunder. De point guard leidde zijn ploeg met een 'triple-double' met 115-113 langs Houston Rockets.

De sterspeler noteerde 32 punten, dertien rebounds en elf assists. Ook forward Taj Gibson speelde sterk bij de thuisploeg. Hij scoorde twintig punten.

James Harden maakte de meeste punten bij de Rockets, namelijk 44. De shooting guard had in de laatste seconde van de wedstrijd de kans om zijn ploeg naar de derde overwinning op rij te schieten, maar hij miste zijn driepunter.   

Door de overwinning heeft Oklahoma City de achterstand op de Rockets in de play-offs verkleind. Na drie wedstrijden is de stand nu 2-1 in het voordeel van de Texanen.

De ploeg die als eerste vier overwinningen noteert, gaat naar de volgende ronde. De vierde wedstrijd tussen beide ploegen is zondag om 21.30 uur Nederlandse tijd.

Clippers

Los Angeles Clippers was met 111-106 te sterk voor Utah Jazz en staat nu met 2-1 voor. Point guard Chris Paul blonk uit bij de ploeg uit LA. Hij was goed voor 34 punten, tien assists en zeven rebounds.

Boston Celtics zegevierde tegen de Chicago Bulls met 104-87 en verkleinde de achterstand in wedstrijden tot 2-1.