Robin Haase heeft dinsdag op overtuigende wijze de tweede ronde bereikt van het Masterstoernooi van Monte Carlo. De Nederlander was met 6-3 en 6-2 te sterk voor Damir Dzumhur.

De 30-jarige Haase speelde veel stabieler dan de Bosniër, die 92e staat op de wereldranglijst. Eerder deze maand rekende Haase, nummer 46 van de wereld, tijdens de Davis Cup-ontmoeting in Bosnië ook al af met de 24-jarige Dzumhur.

Het duel van dinsdag was bovendien een herhaling van de eerste ronde vorig jaar in Monte Carlo, maar toen waren de rollen omgedraaid. Dzumhur versloeg Haase destijds met overtuigende cijfers: 2-6 en 0-6.

Overigens zou Haase dinsdag eigenlijk tegen de Argentijn Federico Delbonis, maar die trok zich kort voor de partij geblesseerd terug. In de tweede ronde treft Haase Dominic Thiem, die een bye had in de eerste ronde. De 23-jarige Oostenrijker is als zesde geplaatst in Monte Carlo.

Twee breaks

Tegen Dzumhur had Haase de klus in slechts een uur en zes minuten geklaard. De Hagenaar brak zijn tegenstander vroeg in de set, maar na een break van Dzumhur was het 3-3. Met een tweede break trok Haase de set vervolgens naar zich toe.

In de tweede set speelde Haase nog beter. Hij kreeg geen enkel breakpoint tegen en brak de Bosniër twee keer, waardoor hij de set (6-2) en de partij overtuigend besliste.