Andy Murray maakt zich geen zorgen meer om zijn elleboog. Door een kwetsuur aan het gewricht stond de Brit enige tijd aan de kant, maar hij voelt zich klaar om deze week in Monte Carlo op de baan terug te keren.

"Ik zou niet spelen als er sprake was van enig risico", meldde de Schotse nummer één van de wereld voorafgaand aan het Masterstoernooi.

Murray won begin maart het toernooi van Dubai, maar verloor vervolgens in Indian Wells al bij zijn eerste optreden. De Schot trok zich daarna vanwege zijn blessure terug voor het Masterstoernooi van Miami. 

Murray speelde in aanloop naar het graveltoernooi in Monte Carlo een demonstratiepartij tegen Roger Federer. Daar merkte de Schot dat zijn elleboog hem vrijwel geen klachten meer oplevert.

"Mijn service liep aanvankelijk een beetje stroef, maar de laatste dagen kan ik weer op normale kracht serveren. Mijn elleboog reageert goed, dus ik denk wel dat het goed komt."

De nummer één van de plaatsingslijst speelt in Monte Carlo op dinsdag of woensdag in de tweede ronde tegen de winnaar van de partij tussen de Luxemburger Gilles Muller en de Spanjaard Tommy Robredo.