Van de drie Nederlandse deelnemers aan het toernooi om de Trophee Hassan II in Marokko heeft alleen Joost Luiten vrijdag de cut gehaald. 

De 31-jarige Bleiswijker was dat ook aan zijn stand verplicht, iets wat niet geldt voor Reinier Saxton en Dylan Boshart, die beiden met een wildcard zijn toegelaten. Saxton en Boshart bleven op het toernooi uit de Europese Tour ver verwijderd van een plek in het bovenste deel van de ranglijst.

Luiten verzekerde zich wel van een vervolg in het toernooi in Rabat. Hij herstelde zich met een ronde van 72 slagen (één onder par) van zijn tegenvallende openingsronde van donderdag, toen hij 75 slagen nodig had.

Hoewel heel wat golfers nog bezig zijn aan hun tweede ronde, weet Luiten zich met een totaal van 147 al verzekerd van deelname aan de laatste twee rondes.

Problemen

"Met een lage ronde op zaterdag kan ik flink klimmen en wie weet wat er dan nog mogelijk is'', zei Luiten, die naar eigen zeggen wat problemen heeft met zijn afslag. ''Normaal is de driver een wapen, de laatste weken gaat het van de tee iets minder."

"Het putten daarentegen was echt goed vandaag. Belangrijk is hoe dan ook om vier ronden te kunnen spelen, het begint toch iedere keer weer met het halen van de cut.''

Voor Saxton (153 slagen) en Boshart (157) zit het toernooi erop.