Raymond van Barneveld is ondanks zijn goede vorm op zijn hoede voor Adrian Lewis, die hij donderdagavond in Liverpool treft tijdens de elfde speelronde van de Premier League Darts.

De 49-jarige Van Barneveld won vijf van zijn laatste zes partijen en werkte zich daardoor op naar de derde plaats in de stand. Lewis bezet momenteel plaats zes, terwijl er nog acht spelers over zijn.

"Ik speel goed en het is geweldig om vijf van de zes wedstrijden te winnen. Ik doe nog steeds mee en geef niet op", toont Van Barneveld zich op de website van profbond PDC content met zijn eigen spel.

De Hagenaar heeft veertien punten en staat daarmee op gelijke hoogte met nummer twee Peter Wright. Koploper en titelverdediger Van Gerwen verzamelde tot dusver zestien punten in het lopende Premier League-seizoen.

Dat Lewis met elf punten zesde staat, zegt volgens Van Barneveld weinig. De Engelsman verkeert ook in goede vorm, want hij won vier van zijn laatste vijf wedstrijden.

"Adrian doet het goed. Een paar weken haalde hij niet zijn niveau, maar hij won tussendoor wel een vloertoernooi. Als hij zijn triples en dubbels raakt, is hij moeilijk te verslaan", aldus de Premier League-winnaar van 2014.

Van Gerwen

Van Barneveld en Lewis treffen elkaar donderdag in de derde partij van de avond. Gary Anderson en Dave Chisnall nemen het in de eerste partij tegen elkaar op, waarna wereldkampioen Michael van Gerwen aan de oche verschijnt tegen Peter Wright.

In de vijfde en laatste wedstrijd komen de Schotten Anderson en Wright nogmaals in actie. Daaraan voorafgaand spelen Phil Taylor en James Wade tegen elkaar.

Na de partijen in Liverpool staan er nog speelronden in Belfast, Birmingham, Sheffield en Aberdeen op het programma. Op 18 mei worden de halve finales en de eindstrijd gespeeld in Londen.