Oud-topzwemmer Nick Driebergen is door de KNZB aangesteld als teammanager voor de WK langebaan van komende zomer in Boedapest.

De 29-jarige Driebergen completeert daarmee het begeleidingsteam voor de Nederlandse WK-equipe, die in juli afreist naar de Hongaarse hoofdstad.

Voor Driebergen kwam het als een verrassing dat hij werd benaderd door hoofdcoach Marcel Wouda van de nationale zwembond. "Ik vind het erg leuk dat ik mijn ervaring als topsporter nu kan inzetten als begeleider", zegt de Zuid-Hollander op de website van de KNZB.

"Ik draag graag mijn steentje bij aan het slagen van de WK-operatie. Ik zie het als een grote uitdaging mede bij te dragen aan een soepele organisatie die helemaal in het teken staat van topprestaties."

Wouda is op zijn beurt blij dat hij Driebergen wist te overtuigen. "Met Nick halen we een brok aan topsportervaring binnen en bovendien een prettige persoonlijkheid, die zich naadloos zal invoegen binnen ons team. Hij weet precies wat er komt kijken om topprestaties te leveren."

EK-brons

Voormalig rugslagspecialist Driebergen besloot in 2012 om na vijftien jaar wedstrijdzwemmen een punt te zetten achter zijn carrière en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen.

De veelvoudig nationaal kampioen en bezitter van vijf nationale records pakte één keer brons op de EK langebaan en werd twee keer derde op de EK kortebaan. Hij vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen van 2008 in Peking en 2012 in Londen.

De WK zwemmen is komende zomer van 14 tot 30 juli in Boedapest. Driebergen vertrekt een week eerder al met de ploeg naar Hongarije voor een trainingsstage in Gyor.