Indiana Pacers en Chicago Bulls hebben donderdag op de slotdag van de reguliere competitie in de NBA de laatste twee tickets voor de play-offs gepakt. Miami Heat viel daardoor net buiten de boot in de Eastern Conference.

De Pacers verzekerden zich van een vervolg van het seizoen door met 104-86 te winnen van Atlanta Hawks. Chicago Bulls klopte Brooklyn Nets met 112-73.

Miami Heat werd in 2012 en 2013 met onder anderen LeBron James in de gelederen nog kampioen. Een slechte eerste helft van dit seizoen, met dertig nederlagen tegenover slechts elf overwinningen, brak de ploeg uiteindelijk op.

De club uit Florida boekte woensdag tegen Washington Wizards weliswaar de dertigste zege van de tweede seizoenshelft (110-102), maar dat bleek niet genoeg voor de play-offs omdat de Pacers en de Bulls ook allebei wonnen.

Cavaliers

Boston Celtics verzekerde zich van de eerste plaats in de Eastern Conference door Milwaukee Bucks te verslaan (112-94).

Titelverdediger Cleveland Cavaliers incasseerde tegen Toronto Raptors de vierde nederlaag op rij (83-98) en eindigde daardoor als tweede in de stand. De Celtics treffen de Bulls in de eerste ronde van de play-offs, de 'Cavs' nemen het op tegen de Pacers.

In de Western Conference sloot koploper Golden State Warriors het reguliere seizoen af met de 67e zege, tegen Los Angeles Lakers (109-94). Voor Stephen Curry en zijn teamgenoten wacht Portland Trail Blazers in de play-offs.