De uitspraak van de rechtszaak die judoka Juul Franssen heeft aangespannen tegen de nationale judobond JBN is met drie weken uitgesteld. Die zou eigenlijk woensdag aanstaande zijn, maar komt nu op 3 mei.

De 27-jarige Franssen daagde de bond voor de rechter, omdat ze is uitgesloten van deelname aan internationale toernooien. De bond verwijt Franssen dat ze niet op de centrale locatie van de bond op Papendal wil trainen.

De rechter gaf eind vorige maand bij het kort geding al aan te hopen dat beide partijen alsnog met elkaar in gesprek zouden gaan. Vanwege die zogenoemde mediation is de uitspraak met drie weken uitgesteld.

Of dat betekent dat die gesprekken constructief zijn, kan de verdediging van Franssen niet zeggen. "Omdat er een geheimhoudingsplicht geldt binnen mediation, kunnen er over de inhoud van het overleg geen mededelingen worden gedaan", meldt NL Sporter maandag in een persbericht.

Tokio

Franssen woont en studeert in Rotterdam. Ze ziet zichzelf geen betere judoka worden door fulltime te trainen op Papendal. Verhuizen naar Arnhem kost haar niet alleen een extra studiejaar maar ook veel geld.

Ze wil over drie jaar in Tokio voor haar waarschijnlijk laatste kans op een olympische medaille gaan, maar de voormalig nummer vijf van de wereldranglijst kan zich niet kwalificeren voor die Spelen als ze niet mag verschijnen op internationale toernooien.