Bo Bendsneyder heeft zondag opnieuw geen punten weten te scoren in de Moto3. De 18-jarige Rotterdammer kwam bij de Grand Prix van Argentinië niet verder dan de 23e plaats. In de MotoGP was Maverick Vinales de snelste.

Twee weken geleden wist de KTM-coureur bij de openingsrace van het seizoen in Qatar ook al niet in de punten te eindigen.

Bendsneyder had zich op het circuit van Termas de Rio Hondo op plek zeventien gekwalificeerd. In de race ging het echter niet beter, waarna hij de meet als 23e passeerde.

De zege in Argentinië in de lichtste klasse ging naar de Spaanse Honda-coureur Joan Mir, die daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen boekte.

Net als twee weken geleden in Doha mochten de Brit John McPhee en zijn landgenoot Jorge Martin mee naar het podium.

MotoGP

Vinales was de sterktste in de zwaarste klasse. De Spanjaard profiteerde mede van valpartijen van Marc Marquez en Jorge Lorenzo.

Achter de Yamaha-coureur eindigde Valentino Rossi, eveneens Yamaha, als tweede. De derde podiumplek was voor de Brit Cal Crutchlow.

Vinales was het seizoen ook al met een zege begonnen. Hij is de eerste Yamaha-coureur sinds 1990 die erin slaagt de eerste twee races te winnen.

Moto2

In de Moto2 was de overwinning voor Franco Morbidelli. De Italiaan won ook twee geleden al. De Portugees Miguel Oliveira en de Zwitser Thomas Luthi gingen met hem mee het podium op.