Charley Hoffman moet zijn leidende positie na de tweede ronde bij de prestigieuze Masters delen met drie andere golfers. Ook de Belg Thomas Pieters, de Spanjaard Sergio Garcia en de Amerikaan Rickie Fowler staan na de tweede dag op 140 slagen (vier onder par) in Augusta.

De Amerikaan Hoffman was donderdag nog de leider met 65 slagen na de eerste achttien holes, maar had er vrijdag tien meer nodig op de baan in Georgia.

Veteraan Fred Couples, die al meer dan dertig keer op de Masters speelde, staat drie slagen achter de leiders. De winnaar van vorig jaar, Danny Willet, haalde de cut niet. Ook Henrik Stenson en oud-winnaar Zach Johnson wisten zich niet de plaatsen voor het slotweekend op de Augusta National Golf Club.

Rory McIlroy staat vijf slagen achter de leiders. Phil Mickelson en Jordan Spieth volgen op vier slagen van het leidende kwartet. Die achterstand lijkt overbrugbaar, want zeker op zondag kan het leaderbord nog weleens volledig veranderen in Augusta.

Pieters

Pieters, die op de tweede dag tot een ronde van 68 (vier onder par) kwam, bleef nuchter onder zijn eerste plaats op de eerste major van dit jaar. "Het is een speciale golfbaan en een speciaal toernooi, maar het is gewoon golf", verklaarde de 25-jarige Antwerpenaar, drievoudig toernooiwinnaar op de European Tour.

"Ik speel gewoon hetzelfde spelletje en zit ook niet te veel te piekeren hoe ik het moet aanpakken, iets wat de meeste spelers hier wel doen en wat het hier in Augusta ook zo speciaal maakt. Voor mij is het allemaal nieuw, maar toch ik ben al de hele week vrij rustig."

De Belg profiteert naar eigen zeggen van de ervaring die hij heeft opgedaan tijdens de Ryder Cup. "Daar speel je ook onder enorme druk, maar ik kan er goed met omgaan en kijk nu al uit naar de volgende ronde."