Russell Westbrook is er in de nacht van woensdag op donderdag net niet in geslaagd het NBA-record van Oscar Robertson uit 1961/1962 te verbeteren. De point guard van Oklahoma City Thunder kwam tegen Memphis Grizzlies één rebound tekort voor zijn 42e 'triple-double'.

Dinsdag noteerde de 28-jarige Westbrook tegen Milwaukee Bucks zijn 41e triple-double (dubbele cijfers in drie van de vijf categorieën: punten, rebounds, assists, steals en blocks). Daarmee evenaarde hij het record van de inmiddels 78-jarige Robertson, die in zijn topseizoen voor Cincinnati Royals speelde.

Vrijdag is al weer de volgende kans voor Westbrook om het record alleen in handen te krijgen. Oklahoma City Thunder, dat al zeker is van een plek in de play-offs, speelt dan tegen Phoenix Suns de volgende wedstrijd in de Western Conference.

Ondanks dat Westbrook niet tot een triple-double kwam tegen Memphis Grizzlies wonnen de Thunder woensdag wel in het FedExForum in Memphis. Het werd 100-103.

Westbrook noteerde 45 punten, negen rebounds en tien assists. Hij kwam wel tot een persoonlijk record van acht driepunters in één wedstrijd.

Cleveland Cavaliers

Titelverdediger Cleveland Cavaliers won woensdag de topper tegen Boston Celtics met 114-91. Daardoor is de regerend NBA-kampioen weer koploper in de Eastern Conference.

Bij de 51e zege van het seizoen van Cleveland kwam sterspeler LeBron James tot 36 punten en tien rebounds. De 'Cavs' hebben nu één keer meer gewonnen dan Boston, dat tweede staat.

Russell Westbrook evenaart record met 41e 'triple-double'
Russell Westbrook evenaart record met 41e 'triple-double'