Het Nederlandse curlingteam heeft ook zijn zesde en zevende duel op het WK in Canada verloren. Schotland (9-5) en Zwitserland (9-6) waren in Edmonton te sterk voor Oranje. 

Nederland heeft nu net als Rusland alleen nog maar verloren in Edmonton, waar veel punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn. Aan de hand van die ranglijst kunnen ploegen zich plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Pyeongchang.

Vooral tegen Zwitserland was de ploeg van 'skip' Jaap van Dorp in de nacht van dinsdag op woensdag dicht bij een zege. Na het negende end stond er een 6-6 stand op het bord, maar in het tiende end maakte Zwitserland het verschil: 9-6.

Nederlandse curlers verliezen nipt van Zwitserland op WK
Nederlandse curlers verliezen nipt van Zwitserland op WK

Positief

Ondanks de serie nederlagen blijft Van Dorp positief. "Het WK is geweldig, we houden van het vele publiek hier. Veel mensen zijn respectvol naar ons en moedigen ons aan", aldus Van Dorp. "De Canadese fans zien dat we hard werken en dat we in sommige wedstrijden dicht bij een zege zitten. We horen echt thuis op dit WK."

Woensdag vervolgt Nederland het WK met wedstrijden tegen gastland Canada en mede-hekkensluiter Rusland. De laatste wedstrijden in de groepsfase zijn op donderdag. 

Het is de eerste keer sinds 1994 dat Nederland erbij is op een WK curling.