Er doen volgend jaar bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea definitief geen ijshockeyers uit de Noord-Amerikaanse competitie NHL mee.

Volgens het bestuur van de NHL is er niets voortgekomen uit de gesprekken die zijn gevoerd met de verschillende betrokken partijen, waaronder het IOC en de internationale ijshockeybond IIHF.

De NHL wilde voor het begin van de play-offs (13 april) een beslissing nemen over deelname aan de aankomende Winterspelen in Pyeongchang. Bij gebrek aan dialoog heeft de NHL een definitieve streep door de deelname van de profs gezet.

Teameigenaren binnen de NHL hadden hun bedenkingen bij deelname van spelers aan het evenement. Zij vinden het niets dat de competitie drie weken stilligt tijdens de Spelen omdat ze dan inkomsten verliezen.

De internationale ijshockeybond IIHF was bereid de reis- en verzekeringskosten te betalen voor spelers uit de NHL die volgend jaar deelnemen aan de Winterspelen, maar dat bleek niet voldoende.

Ovechkin

Sommige NHL-spelers, onder wie de Russische vedette Alexander Ovechkin van Washington Capitals, hebben laten weten dat ze hoe dan ook naar Zuid-Korea zullen gaan, toestemming of niet.

De NHL stond zijn spelers vanaf 1998 (Nagano) bij alle Winterspelen toe om deel te nemen aan het grootste wintersportevenement ter wereld, waardoor bij de laatste vijf Spelen de grootste ijshockeyers ter wereld met elkaar konden strijden om olympisch goud.

De Winterspelen van Pyeongchang beginnen op 9 februari 2018.