Gymnastiekbond KNGU stuurt een ruime afvaardiging naar het Roemeense Cluj, waar van 19 tot en met 23 april de Europese kampioenschappen turnen plaatsvinden.

Bij de mannen selecteerde bondscoach Bram van Bokhoven liefst zes turners van wie Bart Deurloo, Casimir Schmidt en Michel Bletterman een volledige meerkamp afwerken.

Bij de vrouwen turnen Kirsten Polderman, Eythora Thorsdottir en Tisha Volleman op alle toestellen.

Bondscoach Gerben Wiersma had daarnaast een plaatsje in zijn selectie voor Sanne Wevers, die alleen op balk uitkomt. Op dat toestel werd ze vorig jaar olympisch kampioene.

De mannenploeg bestaat verder uit Anthony van Assche (ringen en brug), Bram Verhofstad (vloer en sprong) en Boudewijn de Vries (voltige en rek).

Epke Zonderland en Yuri van Gelder gaven eerder al aan de EK sowieso niet te turnen.

Medaillekans

"We hebben een mooie EK-ploeg kunnen samenstellen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede start is van deze olympische cyclus'', liet Van Bokhoven maandag weten.

Wiersma is blij dat hij met Wevers en Thorsdottir twee turnsters mee kan nemen die afgelopen zomer in Rio actief waren.

"Ik ben enorm trots dat ze nu alweer de focus op de EK hebben gericht en klaar zijn om daar een goede prestatie neer te zetten. Sanne heeft de limiet geturnd op balk en heeft een reële medaillekans. Eythora heeft laten zien op verschillende toestellen en op de meerkamp een top 8-positie te kunnen realiseren'', aldus Wiersma, die voor Volleman kansen ziet op een finale op sprong. Polderman debuteert op een senioren-EK.