Russell Westbrook is nog één 'triple-double' verwijderd van een record in de NBA. De guard van Oklahoma City Thunder leverde zondag (plaatselijke tijd) voor de veertigste keer een score met drie dubbele cijfers af: 40 punten, 13 rebounds en 10 assists. 

Westbrook heeft nog één triple-double nodig om het record van Oscar Robertson te evenaren. In het seizoen 1961/1962 produceerde de speler van Cincinnati Royals 41 'triple-doubles'.

Westbrook kon ondanks zijn puike optreden een nederlaag van Thunder niet voorkomen, want Charlotte Hornets won het duel met 113-101.

Dinsdag heeft Westbrook de kans om het record van Robertson te evenaren. Dan spelen de Thunder in Oklahoma City tegen Milwaukee Bucks. Een dag later volgt een wedstrijd tegen Memphis Grizzlies.

Golden State

Golden State Warriors boekte in de nacht van zondag op maandag zijn 63e zege van het reguliere seizoen. De ploeg uit Oakland ging met 139-115 over Washington Wizards heen. Vedette Stephen Curry maakte 42 punten.

Ook LeBron James was op dreef voor titelverdediger Cleveland Cavaliers, dat pas in de tweede verlenging afrekende met Indiana Pacers: 135-130. Hij noteerde 41 punten, 16 rebounds en 11 assists. De Pacers hadden met Paul George ook een topschutter in huis; hij scoorde 43 punten.