Darts

Van Gerwen hekelt reglementaire zege Wright na overlijden moeder Huybrechts

Michael van Gerwen hekelt de beslissing van de PDC om Peter Wright in de Premier League Darts een reglementaire zege toe te kennen vanwege de absentie van Kim Huybrechts, die de laatste uren door wilde brengen met zijn inmiddels overleden moeder.

"Ik ben het er niet mee eens", reageert titelverdediger Van Gerwen voor de camera van de PDC. "Peter heeft een 7-0 overwinning gekregen vanwege de verschrikkelijke familieomstandigheden bij Kim."

Huybrechts meldde zich donderdag af voor de negende speelronde die werd afgewerkt in Cardiff. De reeds uitgeschakelde Belg wilde de dag doorbrengen met zijn terminaal zieke moeder Gaby, die later op de dag overleed.

Daardoor kreeg Wright, de grootste concurrent voor koploper Van Gerwen, automatisch een 7-0 zege toebedeeld. "Het allerlaatste dat je wilt is in de schoenen van Huybrechts staan", aldus de Brabander. "Maar ongeacht de omstandigheden, je moet de situatie accepteren."

"Ik hou er zelf wel een andere mening op na en dat geldt waarschijnlijk ook voor een hoop andere spelers, maar ik zit niet in de organisatie. Ik ben professioneel genoeg om het te accepteren, maar het blijft toch wel een beetje pijnlijk."

Druk

Van Gerwen verscheen zelf aan de oche voor zijn partij Dave Chisnall. In de wetenschap dat zijn naaste belager Wright al een overwinning had gekregen en hij zich geen misstap meer kon veroorloven, rekende de wereldkampioen met 7-1 af met de Engelsman.

"Het was best een lastige partij", analyseert Van Gerwen. "Je moet er toch maar staan en er het beste van maken. De druk lag volledig bij mij, maar volgens mij ben ik daar best goed mee omgegaan."

Van Barneveld

Na negen speelrondes staat de Brabander met veertien punten bovenaan, Wright volgt met één puntje minder. De derde plaats is in handen van Raymond van Barneveld, die op twaalf punten kwam door zijn overwinning op James Wade (7-2).

De 49-jarige Hagenaar stond versteld van het spel van de teleurstellende Wade. "Ik was wel wat verbaasd over zijn niveau. Hij speelde niet echt goed, maar dat kwam mij wel goed uit. Het zit bovenin namelijk heel dicht bij elkaar allemaal."

De derde Nederlander in de competitie, Jelle Klaasen, speelde zijn laatste partij in deze editie van de Premier League. Samen met Huybrechts viel vorige week het doek al voor hem en ook op 'Judgement Night' kon hij geen potten breken. Phil Taylor zegevierde met 7-5.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie