Russel Westbrook is weer een stap dichter bij het NBA record van Oscar Robertson. De point guard van Oklahoma City Thunder produceerde woensdag tegen Orlando Magic zijn 38e 'triple-double' van het reguliere seizoen.

Het record van de inmiddels 78-jarige Robertson stamt uit het seizoen 1961/1962. Hij kwam toen tot 41 triple-doubles. Dat houdt in dat een speler in een wedstrijd op drie verschillende onderdelen (blocks, steals, assists, rebounds of punten) in de dubbele cijfers uitkomt.

Westbrook heeft nog acht wedstrijden met Oklahoma City om het record te evenaren dan wel te verbeteren.

Tegen Orlando Magic nam Westbrook liefst 57 punten voor zijn rekening. Dat is het hoogste aantal punten ooit bij een triple double in de NBA. Daarnaast noteerde hij dertien rebounds en elf assists in de Amway Center in Orlando. Het was voor Westbrook zijn vierde triple-double op rij.

Play-offs

Na afloop benadrukte Westbrook dat het record niet in zijn hoofd zit tijdens wedstrijden. "Ik denk er niet zoveel over na. Ik blijf gewoon gaan en wil het volgende punt maken", aldus Westbrook.

De zege van de Thunder was de achtste in de laatste tien duels. Het team van coach Billy Donovan is al zeker van een plek in de play-offs.