Rafael Nadal heeft in de nacht van zondag op maandag de duizendste partij van zijn loopbaan gewonnen. Met zijn zege op Philipp Kohlschreiber (0-6, 6-2 en 6-3) bereikte de Spanjaard de vierde ronde van het Masterstoernooi in Miami.

De overwinning op de Duitser was de 822e zege voor Nadal in zijn carrière. Voor het eerst sinds 2008 won de 30-jarige Spanjaard overigens geen enkele game in de eerste set van een ATP-wedstrijd.

Nadal is pas de elfde speler die duizend of meer wedstrijden heeft gespeeld op de ATP Tour. Jimmy Connors is met 1535 partijen recordhouder. Van de nog actieve spelers hebben Roger Federer (1340) en David Ferrer (1034) meer dan duizend duels achter hun naam. 

"Duizend wedstrijden is een flink aantal", zei Nadal na zijn zege. "Het is een goed teken, want het betekent dat ik een lange carrière heb."

"Ik heb vaak gehoord dat ik een korte carrière zou hebben, daarom is dit een belangrijke dag voor me. Ik kan me mijn eerste wedstrijd nog goed herinneren, want het was thuis op Mallorca. Mijn eerste zege op de ATP Tour, een geweldig gevoel."

Nadal ten koste van Kohlschreiber naar vierde ronde Miami
94
Nadal ten koste van Kohlschreiber naar vierde ronde Miami

Vermanend

De in Miami als vijfde geplaatste Nadal had een slechte start tegen Kohlschreiber. De 33-jarige Duitser pakte direct de openingsgame op de service van Nadal en twintig minuten later had de Spanjaard nog geen game gewonnen en stond Kohlschreiber een set voor. 

Nadal sprak zichzelf voor het begin van de tweede set vermanend toe, behield deze keer wel zijn eerste servicegame, en ging steeds beter tennissen.

Kohlschreiber begon te wankelen en bij een 2-2 stand schakelde Nadal een tandje bij, won zeven games op rij en zette de nummer 31 op de ATP-ranking voor een haast onmogelijke opgave.

Kohlschreiber wist nog wel drie games op eigen service te winnen maar kwam in de games van Nadal niet in de buurt van een break. Nadal neemt het nu in de vierde ronde op tegen de Fransman Nicolas Mahut.

Raonic

Milos Raonic moest zich zondag met een hamstringblessure afmelden voor zijn partij in de derde ronde tegen de Amerikaan Jared Donaldson.

De Canadees, die vorig jaar de finale op Wimbledon haalde, trok zich in januari vanwege een beenblessure ook al terug van het toernooi van Delray Beach.

De pupil van coach Richard Krajicek ontbrak daarna ook in Acapulco en Indian Wells, waarna hij vrijdag in de tweede ronde in Miami zijn rentree maakte en in twee sets te sterk was voor Viktor Troicki.

In het vrouwentoernooi wist Angelique Kerber zich te plaatsen voor de vierde ronde. De Duitse rekende in twee sets af met de Amerikaanse Shelby Rogers: 6-4 en 7-5.