Honkbal

Honkballers hard onderuit in oefenwedstrijd tegen Diamondbacks

De Nederlandse honkballers hebben zaterdag een slechte generale repetitie afgewerkt in de aanloop naar de halve finale van de World Baseball Classic. Ze verloren met ruime cijfers een oefenwedstrijd tegen Arizona Diamondbacks (5-12).

De ploeg van bondscoach Hensley Meulens trof de Amerikaanse profclub uit de Major League zaterdag in de staat Arizona, waar de topclubs zich voorbereiden op het nieuwe honkbalseizoen in de Verenigde Staten.

Oranje acteerde niet in de sterkst mogelijke samenstelling en bleef ver verwijderd van het hoge niveau van de laatste duels in de WBC. Kalian Sams produceerde in de zevende inning wel een homerun en sloeg in de laatste slagbeurt twee punten binnen.

 

Nederland reist nu door naar Los Angeles. In het stadion van de Dodgers speelt de formatie in de Nederlandse nacht van maandag op dinsdag de halve finale tegen het sterke Puerto Rico.

Oranje krijgt dan versterking van toppitcher Kenley Jansen, die voor LA Dodgers speelt.

Bij de vorige editie van de WBC, in 2013, bereikte 'Team Kingdom of the Netherlands' voor het eerst de halve eindstrijd en daarin was de Dominicaanse Republiek te sterk.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten plaatste zich zaterdag als vierde en laatste team voor de halve finales van de WBC. De Amerikanen waren in San Diego met 6-3 te sterk voor de Dominicaanse Republiek.

Team USA neemt het dinsdag in Los Angeles op tegen het nog ongeslagen Japan voor een plaats in de eindstrijd.

Het voor de stand overbodige duel tussen Puerto Rico en Venezuela werd gewonnen door de Puerto Ricanen, die twee dagen voor het duel met Oranje opnieuw vorm toonden: 13-2.

Tip de redactie