Handbal

Handbalsters hebben in tweede oefenduel geen kind aan IJsland

De Nederlandse handbalsters hebben zaterdag ook hun tweede oefenwedstrijd tegen IJsland winnend afgesloten. De formatie van bondscoach Helle Thomson won met 38-18.

Vrijdag won Oranje in Almere al met 23-20 van IJsland. De marge was een dag later veel groter. Bij rust leidde de thuisploeg al met 22-8.  

Thomsen had vrijdag nog enkele topspeelsters als Nycke Groot en Yvette Broch gespaard. Zij kwamen in de uitverkochte sporthal in Emmen nu wel in actie. Broch was met zes treffers goed op schot. Lois Abbingh (zeven goals) was topscorer van Nederland.

Estavana Polman (zwanger), Martine Smeets (gepasseerd), Maura Visser en Angela Malestein (beiden niet helemaal fit) waren er in het tweeluik met IJsland niet bij.

Ailly Luciano nam in de rust van het oefenduel afscheid van Oranje. De 56-voudig international maakte deel uit van de ploleg die afgelopen zomer vierde werd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De internationals kwamen voor het eerst dit jaar bijeen voor een trainingsstage op Papendal sinds de verloren EK-finale van vorig jaar december. Die zilveren positie leverde rechtstreekse plaatsing op voor het WK van eind dit jaar in Duitsland.

Lees meer over:
Tip de redactie