Handbal

Handbalsters winnen eerste oefeninterland van IJsland

De Nederlandse handbalsters hebben vrijdagavond in Almere de eerste oefeninterland tegen IJsland gewonnen: 23-20.

Bij de rust leidde de thuisploeg met 10-8. In de tweede helft liep Nederland snel uit naar 16-8, maar die ruime marge ging nadien verloren. De overwinning kwam echter niet in gevaar. Danick Snelder was met zes goals topscorer.

In het Nederlands team ontbraken Estavana Polman (zwanger), Martine Smeets (gepasseerd), Maura Visser en Angela Malestein (beiden niet helemaal fit).

Tess Wester, Yvette Broch, Nycke Groot, Sanne van Olphen en Angela Steenbakkers kregen rust. Rinka Duijndam en Anouk Nieuwenweg speelden hun eerste officiële interland.

In de rust nam Marieke van der Wal afscheid. Zij speelde 196 interlands tussen 2000 en 2016 en maakte deel uit van de ploeg die zilver won op het WK in Denemarken.

Voor Oranje was het de eerste interland na de verloren EK-finale vorig jaar december in Zweden tegen Noorwegen (29-30). Bondscoach Helle Thomsen begon afgelopen maandag met een trainingsstage op Papendal.

De oefenweek wordt zaterdag afgesloten met de tweede wedstrijd tegen IJsland in Emmen. Ook die interland is uitverkocht. Thomsen werkt met Oranje toe naar het WK eind dit jaar in Duitsland.

Lees meer over:
Tip de redactie