Honkbal

Honkballers oefenen tegen Diamondbacks in aanloop naar halve finale WBC

De Nederlandse honkballers spelen in de aanloop naar de finaleronde van de World Baseball Classic een oefenwedstrijd tegen Arizona Diamondbacks.

De ploeg van bondscoach Hensley Meulens treft de Amerikaanse profclub uit de Major League zaterdag in Arizona, waar de topclubs zich voorbereiden op het nieuwe honkbalseizoen in de Verenigde Staten.

Oranje heeft voor de tweede keer op rij de finaleronde bereikt van de WBC, het belangrijkste landentoernooi dat als WK dient. De ploeg vliegt donderdag vanuit Tokio, waar de tweede ronde werd afgewerkt, naar Arizona.

Na de oefenwedstrijd tegen de Diamondbacks reist het koninkrijksteam door naar Los Angeles.

Jansen

In het stadion van de Dodgers spelen ze in de Nederlandse nacht van maandag op dinsdag de halve finale. Oranje krijgt dan versterking van toppitcher Kenley Jansen, die voor LA Dodgers speelt.

Ook Japan plaatste zich voor de halve finale. De Verenigde Staten, Puerto Rico, Venezuela en Dominicaanse Republiek strijden in de andere groep in San Diego nog om twee tickets voor de halve finales.

Vier jaar geleden werd Oranje in de halve finale van de WBC uitgeschakeld door de Dominicaanse Republiek, dat het toernooi ook won.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie