Honkbal

Cuba verliest van Japan in aanloop naar duel met Nederlandse honkballers

De Cubaanse honkballers, woensdag de tegenstander van Nederland in de laatste wedstrijd van de tweede groepsfase, hebben dinsdag bij de World Baseball Classic verloren van Japan: 8-5.

Cuba verloor eerder in de tweede groepsfase al van Israël (4-1) en staat daardoor nog op nul punten in poule E. Het dit toernooi nog ongeslagen Japan won zondag van Nederland (8-6) en heeft vier punten.

Het Nederlands koninkrijksteam was maandag met 12-2 te sterk voor Israël, waardoor die twee ploegen op twee punten uit twee wedstrijden staan. De beste twee ploegen na drie duels plaatsen zich voor de halve finales in Los Angeles.

Tetsuto Yamada was dinsdag voor ruim dertigduizend toeschouwers in de Tokyo Dome de uitblinker bij Japan. De aangewezen slagman van de thuisploeg sloeg twee homeruns, een in de eerste inning en een in de achtste inning.

Na zeven innings was de stand nog gelijk (5-5), maar in de achtste inning beslisten de Japanners het duel door drie runs op het scorebord te zetten.

Nederland

Nederland-Cuba begint in de nacht van dinsdag op woensdag om 04.00 uur. Bij winst op Cuba is een plek in de finaleronde dichtbij, al is het dan ook mogelijk dat drie ploegen op vier punten eindigen. In dat geval moet Oranje mogelijk nog een wedstrijd spelen om te bepalen of het door mag naar Los Angeles.

Diegomar Markwell is dan de startende werper bij Oranje. De 36-jarige pitcher is voor het eerst als starter aangewezen door bondscoach Hensley Meulens en pitching coach Bert Blyleven.

De ervaren Antilliaan kwam in de eerste ronde wel als reliever in actie tegen Zuid-Korea (5-0 winst) en zondag tijdens de openingswedstrijd van de tweede ronde tegen gastland Japan.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie