Dirk Nowitzki heeft dinsdag een mijlpaal bereikt in de NBA. De Duitser maakte vroeg in het tweede kwart van de partij tussen Dallas Mavericks en Los Angeles Lakers het 30.000e punt in zijn loopbaan. 

Nowitzki voegde zich daarmee in een rij van nu zes basketballers die de grens hebben bereikt. De partij werd even stilgelegd om op videoschermen wat hoogtepunten uit de loopbaan van de 38-jarige Nowitzki te tonen. De Mavericks wonnen met 122-111.

De andere vijf spelers met ten minste 30.000 punten achter hun naam in de NBA zijn Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928), Kobe Bryant (33.643), Michael Jordan (32.292) en Wilt Chamberlain (31.419).

Dirk Nowitzki maakt 30.000e punt in NBA
Video
Dirk Nowitzki maakt 30.000e punt in NBA

Surrealistisch

"Het voelt nu nog heel surrealistisch, het is eigenlijk niet te geloven. 30.000 punten, dat is best veel", reageerde Nowitzki, die tegen de Lakers twintig punten moest maken om de mijlpaal te bereiken. "De jongens deden geweldig hun best om mij in stelling te brengen. Toen ik achttien punten had en iedereen opstond, werd ik nog best nerveus."

Videoboodschap

Toen het daadwerkelijk zover was, gingen fans, medespelers en begeleiders volledig uit hun dak. Duitse voetbalinternationals als Jerome Boateng, Mats Hummels en Toni Kroos feliciteerden hun landgenoot via Twitter, net als basketbalgrootheden als LeBron James en Magic Johnson. James meldde zich via een videoboodschap: "Ik zit te kijken. Gefeliciteerd, grote vriend."

Nowitzki, die tot 25 punten kwam, speelt sinds 1998 voor Dallas Mavericks, waarmee hij in 2011 de NBA-titel veroverde.

Ondanks de zege op Los Angeles Lakers staat Dallas Mavericks slechts op de tiende positie in de Western Conference. De beste acht ploegen plaatsen zich voor de play-offs.