Michael van Gerwen maakt donderdag bij de Premier League-speelronde in Glasgow zijn rentree. De Brabander stond vanwege een rugblessure even aan de kant.

Door de kwetsuur miste de beste darter ter wereld speelronde vijf in de Premier League en de UK Open. Bij afwezigheid van de mondiale nummer een pakte Peter Wright zijn eerste grote titel.

"Ik baalde flink dat ik beide evenementen moest missen", meldt Van Gerwen maandag op zijn website. "Gelukkig is het maar een lichte blessure. Het is iets dat iedereen kan overkomen, maar je moet er wel voorzichtig mee zijn."

De 27-jarige Van Gerwen zegde beide toernooien af op doktersadvies. "Mijn hart zei me te spelen, want ik houd van de sport en van winnen. Mijn hoofd luisterde echter naar het advies van de experts, die het beter vonden dat ik niet zou reizen."

'Mighty Mike' zegt er enorm naar uit te kijken om achter de oche terug te keren. "Ik voel me elke dag beter worden en het plan is nu om donderdag te spelen. Daar heb ik veel zin in." 

Huybrechts

De eerstvolgende opponent van Van Gerwen wordt donderdag de Belg Kim Huybrechts. De partij tegen James Wade, die voor afgelopen donderdag stond gepland, wordt op 23 maart ingehaald.

Van Gerwen zal die avond in Manchester twee partijen spelen, want hij neemt het dan ook op tegen Raymond van Barneveld.