Raymond van Barneveld heeft zich zaterdag ten koste van de Engelsman Alan Tabern geplaatst voor de kwartfinales van het UK Open. Vincent van der Voort werd in de vijfde ronde uitgeschakeld.

Van Barneveld (49) versloeg eerder op de dag zijn landgenoot Meulenkamp in de vierde ronde met overtuigende cijfers: 10-3. In de vijfde ronde tegen Tabern was het spannender, maar de vijfvoudig wereldkampioen won wel met 10-7. De kwartfinales, halve finales en de eindstrijd staan zondag op het programma.

Van der Voort moest met 5-10 zijn meerdere erkennen in de Noord-Ier Daryl Gurney. Eerder op zaterdag besliste de 41-jarige Noord-Hollander het Nederlandse onderonsje met Jelle Klaasen in zijn voordeel: 10-9.

Benito van de Pas vloog er zaterdag in de vierde ronde uit. De 24-jarige Tilburger verloor met 10-5 van de Engelsman Alan Norris. Ook Jermaine Wattimena en Dirk van Duijvenbode werden uitgeschakeld in de vierde ronde.

Wattimena redde het niet tegen de Engelsman Michael Smith (10-8) en Van Duijvenbode verloor van de Australiër Simon Whitlock (10-6).

Van Gerwen

Het UK Open krijgt sowieso een andere winnaar dan vorig jaar, want titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich afgemeld. De Brabantse nummer één van de wereld kampt met een rugblessure en ontbrak donderdag ook al in Exeter bij de vijfde speelronde van de Premier League.

Ook de mondiale nummer twee, Gary Anderson, maakt geen kans meer op de eindoverwinning in Minehead. De Schot ging vrijdag in de derde ronde verrassend onderuit tegen de Engelsman Paul Hogan (10-9).